Historien om MOS MOSH

År 2010 föddes varumärket MOS MOSH, som grundades av Kim Hyldahl. Likt en fågel Fenix som reser sig ur askan markerade MOS MOSH en ny början för grundaren. De första skisserna skapades på köksbänken i hans hem, och steg för steg fick en liten kollektion av sju par jeans och byxor liv. Ledorden var tydliga: välsittande plagg av hög kvalitet, och viktigast av allt, designade med en twist i åtanke.

Redan från början hade MOS MOSH som mål att nå en internationell spridning samtidigt som vi förblev trogna vårt DNA och våra principer. Allt vi gör – gör vi med passion, kärlek och hjärta. Vårt DNA blev en ännu viktigare grund när vi började avancera till kompletta kollektioner. Vi var, och är fortfarande, inte rädda för att säga att vi har ett kommersiellt tankesätt, och det gav resultat. Kvinnor över hela världen har tagit till sig MOS MOSH-jeansens utseende och passform, och varumärket har etablerat sig som en viktig del av dagens mode som ett lyxigt varumärke för jeans och skrädderi.

“Listen to your heart, things have to feel right”.

Kim Hyldahl, founder of MOS MOSH

Kim Hyldahl, MOS MOSH founder

Kim Hyldahl, MOS MOSH founder

Ett universum av tidlösa plagg med en twist

MOS MOSH är ett universum av tidlösa plagg med en twist. Vi är kända för vår höga kvalitet, höga komfort och extraordinära uppmärksamhet på detaljer. Även om våra produkter håller hög kvalitet är det viktigt för oss att de är prisvärda. Detta gör att vi kan bevara vårt unika DNA.

För att säkerställa att varje plagg är perfekt vrider och vänder vi alltid på det, eftersom det är viktigt för oss att förknippas med vår passion och inte med kompromisser. Våra välsittande och tilltalande plagg sticker ut, och det gör vi också. Vi vill klä kvinnor över hela världen med smickrande plagg som stärker alla som bär dem.

"Attention to detail - always with a twist".

Kim Hyldahl, MOS MOSH founder

MOS MOSH Gallery.

År 2020 blev det dags att skriva ett nytt kapitel i MOS MOSH:s historia och välkomna en ny medlem till familjen. En herrkollektion, MOS MOSH Gallery., föddes. Ett exklusivt modemärke som klär den moderna mannen med självförtroende och stil. Filosofin är att skapa tidlösa plagg som håller länge – och som är lätta att förstå. Inspirationen kommer från den stilrena nordiska looken kombinerad med knivskarp italiensk finess.

Kollektionerna är sydda av förstklassiga material med en liten twist och naturkänsla i åtanke, utan att kompromissa med passformen. Kollektionerna är både avslappnade och formella, designade med mångsidiga plagg som är lätta att styla upp eller ner beroende på tillfälle. MOS MOSH Gallery. erbjuder en enkel garderob med många stylingalternativ och fokus på hantverk. Läs mer om Gallery. här.

Vi är MOS MOSH & Gallery.

MOS MOSH och Gallery. är internationellt ledande modevarumärken som bygger på en stark kultur med grundläggande värderingar - äganderätt, ansvar och äkthet har alltid varit hörnstenarna i verksamheten, och målet har alltid varit att leverera utöver det förväntade – på alla möjliga sätt.

Vi är två varumärken som värnar om varandras välbefinnande och den värld vi lever i. Vi sätter upp ambitiösa mål samtidigt som vi håller fötterna stadigt på jorden. Att komma ihåg vilka vi är och var vi kommer ifrån är viktigt eftersom det håller oss ödmjuka.

Kreativitet är A och O; vi vet hur viktigt det är att ständigt förnya oss själva och vår design. Det gör oss hängivna och motiverade att göra vårt bästa genom hårt arbete och lite överraskningsmoment.

Att vara en del av modebranschen innebär att vi har ett stort ansvar för den planet vi lämnar över till våra barn och barnbarn. Vi är fullt medvetna om att vi inte är perfekta, men vi har en ärlig inställning och på väg att bli mer ansvarsfulla. Vi är fast beslutna att ta ansvar och göra bättre beslut varje dag genom att minimera vår miljömässiga och sociala påverkan i hela vår affärskedja.

Oavsett hur snabbt MOS MOSH och Gallery.-tåget går, förblir vi trogna vårt DNA och våra ödmjuka principer.

Read more about MOS MOSH